وکیل کیفری وظیفه رسیدگی و مشاوره در زمینه دعاوی کیفری را دارد. دعاوی کیفری یکی از شاخه های حقوق جزا شامل مجازات ها، قوانین و جرم ها می باشد.
تعریف حقوق جزا
در تعریف حقوق جزا، بایستی بدانید که این حقوق شامل قواعد و قوانین همیشگی، دارای ضمانت اجرای خاص (شدید و خفیف)، الزامی بودن اجرای حقوق جزا می باشد که شارع مقدس جهت برقراری عدالت، در قرآن بیان نموده و در تمام زمینه ها قابل انطباق می باشد.
حقوق جزا به دو دسته کلی تقسیم می شود :
حقوق جزای خصوصی
حقوق جزای خصوصی شامل جرایم ضد شخصیت افراد و اشخاص در جامعه، جرایم علیه اموال و دارایی ها و جرایم در سلب آسایش و امنیت عمومی می باشد.
حقوق جزای عمومی
حقوق جزای عمومی جرایم و مجازات مجرمین مطرح شده و کلیات قانون جزا و مجازات مربوط به عموم را ذکر کرده است.
وکیل دعاوی کیفری
وظیفه وکیل دعاوی کیفری آشنایی با تمام موارد در زمینه حقوق بخصوص حقوق کیفری که در زمینه های ارائه دفاعیه، تنظیم شکایت از جانب موکل، محاسبه خسارات ناشی از جرایم مختلف و در صورت لزوم ایجاد صلح و سازش میان شاکی و متشاکی (متهم) در کلیه امور مربوط به دعاوی کیفری می باشد.
موارد مطرح در دعاوی کیفری
از موارد مطرح در دعاوی کیفری، تنظیم و ارائه دادخواست به منظور گرفتن خسارت وارد شده می باشد. در دعاوی کیفری علاوه بر جبران خسارت توسط مجرم، مجازات نیز طبق قانون مجازات اسلامی، عاید او خواهد شد.
جرایم کیفری
جرایم علیه اشخاص
قتل، تجاوز، آدم ربایی، توهین و تهدید و … از جمله جرایم کیفری علیه افراد و شخصیت آن ها می باشند.
جرایم علیه اموال اشخاص و مالکیت
کلاهبرداری، تقلب و … از جمله جرایم کیفری علیه دارایی ها و مالکیت اشخاص می باشند.
جرایم علیه آسایش و امنیت عمومی
شکستن مهر و پلمپ، فحشا و موارد مربوط به منافی عفت، جعل سند . … از جمله جرایم کیفری علیه امنیت و آسایش عمومی اشخاص می باشند. وکیل کیفری در تمام موارد ذکر شده آماده ارائه خدمات می باشد.
قبل از هرگونه اقدام و یا تصمیمی، بهتر است حقوق و جرایم کیفری را شناخته و با اخذ تصمیم درست، دچار مشکلات احتمالی نشوید. وکیل کیفری در کلیه امور دعاوی کیفری آمادگی رسیدگی و پیگیری را داشته و آن ها را به بهترین شکل در جهت مصلحت موکل خویش بکار خواهد برد.
منبع: وکیل کیفری